Кошик

Ніж кухонний Victorinox SwissClassic Santok Fluted, 17 cм, жовтий, блістер

Код товару: 19749-01
Виробник: Victorinox
0
Скорочений опис
Один із представників японської серії ножів Victorinox Santoku з повітряними кишенями. Розмір ножа дозволяє добре різати, кришити і рубати різного роду продукти, починаючи від м'яса, риби та сиру, закінчуючи овочами та ф...
Читати далі...
2886.00грн.
Знайшли дешевше?

Один із представників японської серії ножів Victorinox Santoku з повітряними кишенями. Розмір ножа дозволяє добре різати, кришити і рубати різного роду продукти, починаючи від м'яса, риби та сиру, закінчуючи овочами та фруктами. Повітряні кишені дозволяють нарізати продукти дуже тонко, запобігаючи нарізаним скибкам від прилипання до леза. Вузька рукоятка зручно лягає у долоню і лише допомагає виконувати різні маніпуляції. Тонкий і гострозаточений лезо цього ножа дозволяє обробляти навіть м'ясо з кісткою. Клинок виконаний з високоякісної вуглецевої нержавіючої сталі і схильний до кріогенного загартування, що дозволяє довше зберігати унікальні ріжучі властивості.


Санток є японською відповіддю на класичний європейський шеф. За основу взявся саме французький бос, т.к. німецька ще товстіша і важча за свого делікатного брата. Чомусь багато хто думає, що такий ніж використовувався в Японії багато століть. Але своїм походженням сантоку завдячує саме французькому ножу для м'яса, який потрапив до Японії в період Мейдзі. Період Мейдзі був у Японії з 1868 по 1912 рік. Тож сантоку – ніж відносно молодий. І шалено популярний. Багатьом кухарів він замінив і шефський ніж, і універсальний.


У сантоку особлива форма леза — «овеча нога»: тобто ріжуча кромка пряма, а не піднімається до кінчика, як у європейського ножа. Такий ніж щільно стикається з поверхнею дошки, тому їм ріжуть не хитаючи, а зрізуючи шар за шаром, паралельними рухами. Такий метод хороший для рубання м'яса або зелені, а також щоб зрізати тонкі напівпрозорі скибочки риби або м'яса.


Головне завдання, для якої створювався ніж санток - повне забезпечення процесу приготування їжі "від і до". У японській традиції вважається, що сантоку найкраще підходить для виконання трьох завдань: тонка нарізка (слайсування), нарізка кубиками та дрібна шатківниця м'яса для створення фаршу. Серед важливих моментів також варто відзначити, що санток краще використовувати для роботи по м'яких або готових продуктах. З обробленням замороженого м'яса такий ніж не впорається. Для того, щоб використання санток давало максимальну віддачу, потрібно знати, що в різі санток працює майже як гільйотина що дозволяє нарізати продукти на дуже тонкі шматки. Тому я рекомендувала б тобі його якраз для роботи з рибою.


У санток лезо коротше і ширше, ніж у стандартного шефа. Класична довжина на рівні 17-18 см. Тому скибочки при нарізці виходять рівними, їм зручно зрізати з великого шматка. Щоб нарізка була ще тоншою і точнішою, традиційний санток заточений з одного боку, під кутом в 15-18 градусів. З цією ж метою лезо біля кінчика заточене сильніше, ніж решта краю. До речі, екземпляр Victorinox має ще одну особливість: повітряні кишені або грантони, за назвою шефілдської фірми Granton, яка першою запатентувала ці кишені.

Індивідуальні
Країна виробник Швейцарія
Марка сталі X50CrMoV15
Матеріал руків'я поліпропілен
Твердість клинка, HRC 55-56
Усі характеристики
Довжина клинка, мм 17
Колір жовтий
Матеріал клинка сталь
Написати відгук
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.