Обвалочний ніж з гнучким лезом середнього розміру, придатний для філірування. Має досить гнучке вигнуте лезо, зручну, ергономічну рукоять, завдяки чому рука не втомлюється під час роботи з м'ясом та з тушею. З таким ножем відділення м'яса від кістки – швидка та легка робота.
Цей обвалочний ніж має потужний, гострий і в той же час гнучкий клинок, який робить ніж швидким, моторним і рухливим. Конструкція рукояті ножа дозволяє використовувати його як прямим і зворотним хватом.
Оскільки обвалка м'яса передбачає роботу з великою і важкою вагою, причому м'ясо нерідко доводиться відокремлювати до кістки, тут дуже цінуються хороші ножі, які є основним робочим ножем м'ясника. А професійні ножі допомагають працювати більш ефективно та з мінімальним ризиком.